Vinyl kesztyű

Vinyl kesztyű

Az eldobható vinyl kesztyűkkel elsősorban ott találkozhatunk, ahol alacsony kockázatú védelem is elég. A vinyl ugyanis, bár az egyik legolcsóbb alternatíva, a latexhez és nitrilhez képest gyengébb védelmet nyújt. A műanyag kesztyűk használatosak az élelmiszeriparban, egészségügyben, otthon pedig takarításhoz, kozmetikai eljárásokhoz (pl. hajfestés) tesznek jó szolgálatot.

A vinyl kesztyűkről általában

A vinyl nem más, mint a PVC (polivinyl-klorid), tehát műanyag, amit vegyszerekkel tovább kezelnek, hogy lágy és kényelmes legyen. Mivel nem nyújt erős biológiai védelmet, ezért orvoslásban nem használatos, viszont az egészségügyben pl. Vizsgálatra, betegápolásra bevethető. Bár lágyítják őket, kényelmük elmarad a nitrilétől, a kézügyességet igénylő munkákhoz nem jó választás. Sajnos nem bomlanak le, így nem túl környezetbarátak. Viszont kedvező árúak és nem váltanak ki allergiát sem, ezért bizonyos fázisokban, munkafolyamatokhoz elsőrangúak.

A vinyl kesztyűk kedvelt felhasználási módjai

A vinyl tehát alacsony kockázatú munkavégzéshez jó választás, hogy elszigetelje viselőjét, és adjon egy alapfokú védelmet, pl.ne száradjon ki a kéz, ne érintkezzen az érzékeny bőr még a mosogatószerrel sem.

  • Egészségügyben kockázatmentes vizsgálatoknál, beteghordásnál stb. alkalmazzák őket.
  • Jók élelmiszerek, italok kezelésre is.
  • Hasznunkra lehet a takarítás során, mosogatásnál, hajfestésnél.
  • Vinyl kesztyűkben érdemes a portalanítást végezni, vagy az olajos szennyeződést elkerülni tankolásnál a benzinkúton.
  • A vinyl forró víz alatt sem deformálódik, hideg víz esetén pedig megóv a nedvességtől.
  • Belsejét általában púderezik, így nem izzadunk bele, és könnyen felvehetőek.

Válasszon vinyl kesztyűt a salus.hu online kínálatából!

Main Menu