Nitril kesztyű, púdermentes

Nitril kesztyű

Az eldobható nitril kesztyűk kedvelt orvosi kesztyűk, mert ellenállóak a kopással szemben, védenek a kemikáliáktól, nehezebb őket kilyukasztani, és szemben a latexszel, nem váltanak ki allergiás reakciót. Az eldobható kesztyűk között az egyik legerősebb típus, viszont kevésbé idomul úgy használója kézfejéhez, mint a latex. Előfordulnak púderes és púdermentes változatban is, felhúzni rendkívül egyszerű őket, mert alacsony a súrlódási ellenállásuk.

A nitril kesztyűk előnyös tulajdonságai

A nitril egy szintetikus gumi (nitril-butadién-kaucsuk), mely erős és vastag. Kiválóan alkalmas egészségügyi alkalmazásra, védelmet nyújt a vérrel és egyéb testnedvekkel szemben, de olyan speciális esetekben is alkalmazható, mint a kemoterápiás szerekkel vagy hormonkezeléseknél hormonkrémekkel való érintkezés.

Nagy előnyük a rugalmasságuk és oldószerállóságuk, például savakkal, vegyi anyagokkal, olajos származékokkal szemben.

A nitril kesztyűk felhasználási területei

Ezek a kesztyűk is, csak úgy, mint a latex kesztyűk, széles körben elterjedt orvosi kesztyűk, de kiválóan alkalmasak vegyiparban dolgozók számára is, vagy a gépgyártáshoz. A latexszel ellentétben nem adnak akkora teret a kézügyességnek, ezért tetováló szalonokban nem feltétlenül előnyösek.

A nitril kesztyű megóvja viselőjét a káros mikroorganizmusoktól, a nedvekben fellelhető kórokozóktól, a vegyszerektől, kémia készítményektől, és a gépgyártásban felhasznált erős szerektől is.

A nitril nagyon ellenálló anyag, ennek ellenére túl erős fény és hő hatásnak nem szabad kitenni, mert veszít a minőségéből. A nitril kesztyű ajánlott azoknak, akiknél a latex anyag allergiát vagy érzékenységet vált ki.

Válasszon nitril kesztyűt a salus.hu online kínálatából!

Main Menu