Jiani kompressziós sportzokni labdajátékokhoz
Akció

Jiani kompressziós sportzokni labdajátékokhoz

4 990 Ft 3 750 Ft

Kiürítés
Cikkszám: N/A Egységár: 0,00 Ft Kategóriák: , Áraink az ÁFÁ-t tartalmazzák
  • Leírás
  • Vélemények (0)
  • További információk

Termékleírás

Jiani kompressziós sportzokni labdajátékokhoz

A Jiani kompressziós sportzokni csökkenti a láb fájdalmas vagy kellemetlen érzetét edzés alatt. A bokától a lábszáron felfelé fokozatosan csökkenő nyomás növeli az izmok állóképességét azáltal, hogy fokozza az oxigén ellátást biztosító vér visszaáramlását a szívbe. Kényelmes és tartós. A Jiani speciális kötésű technológiával készült kompressziós sportzoknik gyártója több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gyógyászati célokra használt kompressziós harisnyák gyártásában.

Anyagösszetétel: 76% Nylon, 12% Lycra, 12% Coolmax.
A Jiani sportzokni kompressziós nyomása: 20-30 Hgmm, mely megközelíti a II. kompressziós fokozatú gyógyharisnya nyomását.

A legmegfelelőbb kompresszió eléréséhez elengedhetetlen a láb bizonyos méreteinek pontos ismerete. A bokacsont feletti illetve a vádli legvastagabb pontján mért értékek a mérvadóak. 

 

 

Vélemények

Még nincsenek értékelések.


“Jiani kompressziós sportzokni labdajátékokhoz”értékelése elsőként

A Jiani kompressziós sportzokni szerkezete és működése

Amikor valaki felvesz egy Jiani kompressziós sportzoknit, lábai azonnal érzékelik a zokni által nyújtott támaszt és kényelmet, de a kompressziós sportzokni viseletének igazi előnye mélyebb szinten jelentkezik. Valamennyi Jiani sportzokni felhasználja a kompressziós kezelésre vonatkozó tudományos eredményeket. A kompresszió a bokánál a legerősebb, majd fokozatosan csökken a lábon felfelé. A sportzokni valójában úgy működik, hogy, amikor az izomösszehúzódás nyomásemelkedést okoz a láb rétegeiben, akkor ezt a nyomásemelkedést nem engedi elveszni, és ezáltal a nyomás enyhén összenyomja a véna-falakat. Ez teszi lehetővé, hogy a vér a gravitációs erő ellenében visszaáramoljon a szívbe. Ehhez természetesen a vénabillentyűk működésére is szükség van. E billentyűk elégtelensége esetén a kompressziós térdzokni csökkenti a vénás pangást. A megfelelő vérkeringés szükséges ahhoz, hogy az edzés során az izom megkapja a fokozottan igényelt oxigént és tápanyagokat, és elősegítse az izomműködés során keletkező anyagcseretermékek, mint például a fáradtságérzetben szerepet játszó tejsav eltávolítását. Napjaink atlétái számára egyértelmű, hogy az igazi graduális kompresszió (bokától a lábszáron felfelé fokozatosan csökkenő nyomás) javítja teljesítményüket, edzésmunkájukat és regenerációjukat az sportolást követően.

A vénás pangás az az állapot, mikor a vér a lábakból a szív felé rendellenesen áramlik. A legtöbb ember azt feltételezi, hogy a szív pumpálja a vért a lábakba, majd onnan vissza a szívbe. Ennek azonban csak a fele igaz. Valójában a szív csak kijuttatja a vért, és a láb izmai pumpálják vissza. Minden alkalommal, amikor a lábizom megfeszül (ún. kontrakció), laposra préseli össze a lábvénákat. Ha ennek hatására nem jön létre megfelelő nyomásemelkedés a vénákban, akkor azok nem ürülnek ki megfelelően. Ha pedig a vénabillentyűk nem zárnak, akkor az izom ellazulásakor a vér visszazuhan a láb vénáiba. A vénás pangás mindkét tényezője kezelhető a megfelelő harisnyával.

Minőségbiztosítás

A kompressziós térdzoknik azért hasznosak, mert állandó, felfelé fokozatosan csökkenő kompressziót biztosítanak. A Jiani kompressziós sportzoknik gyártása során a legfejlettebb orvosi kompressziós harisnyák ellenőrzésére szolgáló eszközt alkalmazzuk a valódi kompresszió biztosítására (MST Professional). Szállítás előtt minden térdzokni nyomás és szakító-szilárdsági tesztelésre kerül a CE DD ENV 12718 és az USA FDA iránymutatása alapján a magasabb teljesítmény, jó tréning és gyors felépülés érdekében.